Mahmure

Galeri

Yemek

Elif Edes Tapan’dan klasik bir davet menüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Zeytinyağlı enginar salatası (6 kişilik)

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 15-20 dakika

Malzemeler:

¼ -6 adet ayıklanmış enginar

1 kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 limon suyu

1 çay kaşığı tuz

2 ölçü/300 ml su

1 tutam toz şeker

½ demet dereotu+1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Enginarlar, soyulmuş dörde kesilmiş kuru soğan, zeytinyağı, limon suyu, su, toz şeker ve tuz tencereye konur, kapağı kapalı olarak orta ateşte 15- 20 dakika pişirilir. Enginarlar tencereden alınır. Soğan çıkartılır, kalan sosa ince kıyılmış dereotu ve 1 kaşık zeytinyağı ilave edilir. Enginarlar dilenen şekilde dilimlenir, üzerlerine sos dökülerek servis edilir.
32076
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.