Mahmure

Galeri

Yemek

Elif Edes Tapan’dan klasik bir davet menüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çıtırlı pilav (6 kişilik)

Hazırlama süresi:15 dakika

Pişirme süresi:10-15 dakika

Malzemeler:

3 ölçü/ 450 g yasemin pirinç

4 ½ ölçü/675 ml su

4 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 ölçü tel şehriye+1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Tereyağı orta boy pilav tenceresinde eritilir, su ve tuz ilave edilir.Yıkanmış pirinç kaynayan suya atılır, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirilir. Piştikten sonra tencere ile kapak arasına kağıt havlu konur, kapak kapatılarak 10 dakika demlenmeye bırakılır. Şehriye erimiş tereyağı ile kavrulur, pilavın üzerine serpilerek servis edilir.

Şef’in önerisi: Pilava safran ilave ederek farklı bir çeşit hazırlanabilir.

Püf noktası: Safran kaynayan suya ilave edilir.
31815
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.