Mahmure

Galeri

Yemek

Elif Edes Tapan’dan klasik bir davet menüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kuzu incik (6 kişilik)

Hazırlama süresi:15 dakika

Pişirme süresi: 1,5 saat

Malzemeler:

6 adet kuzu incik

1 ölçü/150 g domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

2 düş ezilmiş sarımsak

1/3 ölçü/ 50 ml sızma zeytinyağı

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı kuru kekik

2 orta boy soğan

1 ölçü/ 150 ml ılık su+ 1 adet et bulyon

1 paket/demet taze kekik

Hazırlanışı: Salça, tuz, biber, sarımsak, zeytinyağı, yoğurt, kekik karıştırılır ve inciklere sürülür. İncikler, soyulmuş ve ikiye kesilmiş soğanlar ile fırına girebilir kaba dizilir, üzerlerine sıcak suda eritilen bulyon ilave edilir. Alüminyum folyo kapatılarak, 180 derece ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirilir.Taze kekik ile servis edilir.
31841
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.