Mahmure

Galeri

Yemek

Elif Edes Tapan’dan klasik bir davet menüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kremalı pırasa çorbası (6 kişilik)

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

6 pırasa

2 büyük boy patates

1 yemek kaşığı tereyağı

1 litre su

1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

3 yemek kaşığı krema

Hazırlanışı: Pırasaların yeşil bölümlerinin uçları kesilip atılır. Kalan pırasalar 5 cm’lik parçalara bölünerek uzunlamasına ortasından kesilir, yıkanır ve ince uzun doğranır. Bu kesime "jülyen kesim" denir. Pırasalar tencerede tereyağı ile biraz sotelenir. Soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patatesler eklenir. Su ve tuz ilave edilir, kapak kapalı olarak 40 dakika kısık ateşte pişirilir. Mikserden geçirilerek püre haline getirilir, krema ve karabiber ilave edilerek servis edilir.

Püf noktası: Çorba koyu olursa sıcak su ilave edilebilir.
31829
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.