Mahmure

Galeri

Yemek

Elif Edes Tapan’dan çocuklara özel tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Mini hot dog (4-6 kişilik)

Hazırlama süresi: 15 dakika

Bekleme süresi: 30-45 dakika

Pişirme süresi: 15-20 dakika

Sandviç ekmeği:

5 ölçü/ 5 g un

1 paket/ 40 g yaş maya

2X 1/3 / 100 g toz şeker

1 yemek kaşığı/ 24 g tuz

1 ölçü+2 X 1/3 ölçü/ 250 ml su

100 g yumuşak margarin veya tereyağı

Kokteyl sosis

Ketçap

Hazırlanışı: Un elenerek havuz yapılır, ortaya yaş maya ve az miktarda ılık su ilave edilir. Maya elle ezilir, tuz ile direkt temas etmemesi için üzerine bir parça un serpilir. Tuz mayaya direk katılırsa hamur çürür ve kabarmaz.

Yumuşak yağ, su. toz şeker, tuz ilave edilir, hamur yapılır. Hafifçe yağlanmış veya pişirme kağıdı kaplanmış fırın tepsisine hamurlar mini hot dog ekmeği şekli verilerek dizilir. Üzerleri temiz bir mutfak havlusu ile örtülerek, sıcak bir yerde 30- 45 dakika, ekmekler şişene kadar bekletilir. 190 – 200 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirilir.

Sunum: Sosisler haşlanır. Ekmekler soğuduğunda uzunlamasına kesilir, ortalarına sosisler konur, ketçap sıkılır. Muffin kağıtlarında servis yapılabilir.
26757
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.