Mahmure

Galeri

Yemek

Elif Edes Tapan’dan çocuklara özel tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Vanilyalı kurabiye (6-8 kişilik)

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 10-12 dakika

Malzemeler:

2 ½ ölçü, 250 g un

½ paket/ 5 g kabartma tozu

½ paket/ 125 g margarin

1 paket/5 g vanilya

1 hafif çırpılmış yumurta

1 ölçü/ 120 g pudra şekeri

Gıda boyası (arzu edilirse)

Hazırlanışı: Un ve kabartma tozu birlikte elenir ve havuz yapılır. Yumuşak yağ, elenmiş pudra şekeri, vanilya, yumurtalar ve gıda boyası ortaya konur karıştırılır, hamur yapılır. Birden fazla renk vermek için hamur yapıldıktan sonra, parçalara ayrılır, istenilen renkler ilave edilerek birlikte yoğrulur. Hamur alüminyum folyo ile sarılır, yarım saat buzdolabında bekletilir.

Unlu tezgahta merdane ile açılan hamur, istenilen formlardaki kurabiye kesicileri ile kesilir.Yağlı fırın tepsisine dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirilir. 2 büyük kaşık pudra şekeri ile 1 küçük kaşık su karıştırılarak yapışkan bir malzeme elde edilir. Bu karışım ile kurabiyelere renkli çikolatalar yapıştırılır. Önceden pişirilen kurabiyelerin süslemesini çocuklar heyecanla yapabilirler.
26955
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.