Galeri

Egzotik Asya mutfağı

Güncellenme tarihi:
Dhal Shorba (6 kişilik)

(Hint Mutfağı)

Malzemeler:

1 neskafe fincanı yeşil mercimek

5 su bardağı su

1 adet kıyılmış taze soğan

4 diş kıyılmış sarımsak

2 adet kıyılmış acı süs biberi

1 adet rendelenmiş domates

4 çorba kasığı sıvıyağ

1'er tatlı kasığı zencefil, toz kişniş. toz kırmızıbiber ve zerdeçal

Garam masala için:

4 çay kaşığı kişniş tohumu

1'er çay kaşığı tane kimyon, tane karabiber ve kakule

Bir buçuk çay kaşığı toz zencefil

Bir tutam tarçın

1 adet defne yaprağı

Servis için: Kişniş yaprağı ve yoğurt

Hazırlanışı: Mercimeği suda haşlayıp kenara alın. Soğan, sarımsak, biber ve domatesi derin bir tencereye alıp sıvıyağda kavurun.

Zencefil, kişniş, kırmızıbiber ve zerdeçal ilave edin. Garam masala için tüm malzemeyi blender’dan geçirip tencereye ekleyin. Mercimeği suyu ile birlikte ilave edip. 10 dakika pişirin. Servis tabaklarına alıp üzerine kıyılmış kişniş yaprağı serpiştirin. Yoğurt gezdirip servis yapın.
Yayın tarihi: 17.03.2010
19180
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.