Mahmure

Galeri

Yemek

Egzotik Asya mutfağı

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Ayam Lemak (4 kişilik)

(Singapur Mutfağı)

Malzemeler:

4 adet tavuk bonfile

İki buçuk çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

2 adet soğan

2 çorba kaşığı limon otu

6 adet acı kırmızı biber

5 diş sarmısak

3 çorba kaşığı sıvıyağ

3 kahve fincanı hindistancevizi sütü

1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen

1’er adet kabak ve havuç

100 gram soya filizi

Hazırlanışı: Küp doğranmış tavuk parçalarını zencefile bulayın. Ayrı bir yerde soğan, limon otu, kırmızı biber ve sarımsağı birlikte blender’den geçirin. Sıvıyağı derin bir tencereye alıp kzıdırın. Üzerine soğanlı karışımı ekleyin.

Tavuğu ilave edip kızartın. Hindistancevizi sütü ve fesleğeni ekleyin. Yapışmaz yüzeyli tavada, doğranmış kabak, havuç ve soya filizini soteleyip tavuklu karışıma ilave edin. Ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.
18122
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.