Mahmure

Galeri

Yemek

Egzotik Asya mutfağı

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Tom Ka Gai (4 kişilik)

(Tayland Mutfağı)

Malzemeler:

500 gram tavuk

1 çay kaşığı limon otu

1 çay kaşığı havlıcan

2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil

3 diş kıyılmış sarımsak

3 adet kıyılmış acı sivri biber

1 çay kaşığı zerdecal

2 çay kaşığı susam yağı

Yeteri kadar su

İki buçuk neskafe fincanı hindistancevizi sütü

1 tatlı kaşığı balık suyu

2 çorba kaşığı misket limonu suyu

Servis için:

1 çorba kaşığı kıyılmış kişniş yaprağı

3 dal kıyılmış taze soğan

1 adet kıyılmış kırmızı biber

Hazırlanışı: Susamyağı, limon otu, havlıcan, zencefil, sarımsak, biber ve zerdeçalı susam yağında kavurun. Tavuğu tencereye alıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Eti küp doğrayıp. tavuk sunimi zencefilli karışıma ilave edin. Hindistancevizi sütü, balık suyu ve tavuk elini ekleyip 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp limon suyu ilave edin. Servis tabaklarına alıp, üzerine kişniş yaprağı, soğan ve biber serpiştirip servis yapın.

Aşçının notu: 5 su bardağı sütün içine, 1 kahve fincanı rendelenmiş hindistancevizi ekleyip, 4-5 saat dinlendirdiğinizde, orijinaline yakın bir hindistancevisi sütü elde edersiniz.

Havlıcan: Kökü ve toprak altı gövdesi kurutulup, baharat olarak kullanılan havlıcan, acımsı tadıyla dikkat çeker ve Asya Mutfağı’nda sıklıkla kendine yer bulur.
17944
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.