Mahmure

Galeri

Yemek

Egzotik Asya mutfağı

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Acar Awak (2 kişilik)

(Malezya Mutfağı- Nyonya Bölgesi)

Malzemeler:

100 gram demirhindi

2 adet salatalık

1’er adet kabak, havuç ve sivri biber

100 gram beyaz lahana

50 gram taze fasülye

50 gram kavrulmuş fıstık

Sos için:

2 çorba kaşığı sıvıyağ

5 adet arpacık soğan

2 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı zerdeçal

2 adet rendelenmiş muskat

Hazırlanışı: Demirhindiyi 15 dakika 1 su bardağı suda dinlendirin. Sos için sıvıyağı derin bir tencere alın. Üzerine tüm sos malzemesini ekleyip kavurun. Demirhindili suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. Salatalık, kabak, havuç, biber ve lahanayı jülyen doğrayıp, tenceye ekleyin. Sebzeler pişince ocaktan alın. Üzerine fıstık serpiştirip servis yapın.

Aşçının notu: Acar Awak’ı bir gece dinlendirip, ertesi gün servis ederseniz daha lezzetli olur.

Jülyen doğrama: İnce ve uzun doğrama işlemidir.
18117
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.