Mahmure

Galeri

Yemek

Dünya mutfaklarından seçme lezzetler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
İtalyan usulü domates çorbası

Malzemeler:

3 domates, 1 çorba kasesi boncuk makarna, 1 soğan, 6 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz.

Hazırlanışı:

Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanı kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Domatesleri ilave edip kavurun. Unu ekleyip sürekli karıştırarak sos haline getirin. Et suyunu ilave edip kaynatın. Makarnayı ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine kaşar peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın.
28547
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.