Dünya mutfaklarından seçme lezzetler
.
Brezilya usulü fırında çikolata ve farofa soslu muz (Banna asada)
Malzemeler: 20 gr un,10 gr galeta unu, 5 gr tozşeker, 5 gr tereyağı, 2 çorba kaşığı krema, 50 gr bitter çikolata,tane kırmızı ve karabiber.Hazırlanışı: Muzu soyup dörde bölün. Yağlı bir kaba alıp üzerine hiçbir şey sürmeden fırında pembeleşinceye kadar kızartın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ile iyice karıştırın. Un, galeta unu ve tereyağını bir tavaya alın. Unlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tozşekeri ve biberleri ekleyin. Tüm malzemeyi kremalı çikolatayla karıştırın. Muzun üzerine dökerek servis yapın.
Çin usulü kızarmış pilav
Malzemeler:600 gr basmati pirinç, 150 gr mantar, 2-3 havuç, 50 gr taze zencefil, 300 gr küçük karides,1 su bardağı konserve bezelye, 3 diş sarımsak, 1 su bardağı sıvıyağ, 4 yumurta, 5 çorba kaşığı pirinç sirkesi, 200 gr taze soğan, tuz.Hazırlanışı: Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın. Mantar, havuç, zencefil ve karidesleri temizleyip kıyın. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, karides, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin. Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
İtalyan usulü domates çorbası
Malzemeler:3 domates, 1 çorba kasesi boncuk makarna, 1 soğan, 6 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz.Hazırlanışı: Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanı kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Domatesleri ilave edip kavurun. Unu ekleyip sürekli karıştırarak sos haline getirin. Et suyunu ilave edip kaynatın. Makarnayı ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine kaşar peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Meksika usulü pirzola
Malzemeler:4 kalem pirzola, acılı domates sos (miktarı isteğe bağlı), 1 çay kaşığı Meksika baharatı, 1 çay kaşığı kişniş, tuz, karabiber.Hazırlanışı: Pirzolaları acılı domates sos ve ince kişniş ile bir kaba alıp marine edin. 1-2 saat dinlendirip Meksika baharatına bulayın. Izgarada orta ateşte kızartın. Sıcak servis yapın.