Mahmure

Galeri

Yemek

Dünya mutfaklarından kahvaltı için 8 farklı altern

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Hazırlanışı: Ilık su, süt, toz şekeri ve mayayı bir kapta 2-3 dakika harmanlayın. Tuzu, sıvıyağı ve unu ekleyip yoğurun. Elinize çok yapışıyorsa un ilave edin.
• Unlanmış temiz tezgaha alıp üstüne bir havlu kapatın ve yarım saat kabarmaya bırakın.
• Kabarmış hamuru rulo haline getirip on eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız her parçayı tekrar rulo haline getirin.
• Hamurları saç örgüsü yapıp uçlarını su yardımıyla birbirine yapıştırın. Kabarması (kendi kendine mayalanması) için tekrar dinlendirin.
• Üstlerine hafif pekmez sürün, ardından susama batırın ve önceden 250°C ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.
116671
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.