Mahmure

Galeri

Yemek

Dünya mutfaklarından kahvaltı için 8 farklı altern

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
EGGS BENEDICT (2 kişilik)
Hazırlama süresi: Sosu oluşturma 40 dk., pişirme 40 dk.

Hollandaise sos için malzeme: 3 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı su, çeyrek bardak tereyağı, 2 çorba kaşığı limon suyu.

Diğer malzemeler: 2 adet yumurta, 2 adet İngiliz muffin ekmeği (veya kenarları kesilmiş 2 dilim hamburger ekmeği ), 2 dilim domuz pastırması yahut dana jambon, 3 kaşık sirke, 1 bardak su, 1 tutam tuz.

Hazırlanışı: Meşhur Hollandaise sosunu hazırlayarak başlayın:
• İçinde kaynayan su bulunan bir tencerenin içine bir başka tencere yerleştireceksiniz. Kısık ateşte altta kaynayan suyun asla üsttekine değmemesine dikkat edin.
• Üsttekine tereyağı hariç tüm sos malzemelerini koyup çırpmaya koyulun. Karışım köpükleşmeye başladığı zaman işlem tamamdır. Artık bu tencereyi tezgaha alabilir ve önceden erittiğiniz tereyağını yavaş yavaş ilave edebilirsiniz. Bu ilave etme işlemi sırasında içeriği hızlı hızlı karıştırmanız lazım. Tuzunu da ekledikten sonra sosunuz hazır.
116725
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.