Mahmure

Galeri

Yemek

Dünya mutfaklarından kahvaltı için 8 farklı altern

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
• Hamuru tekrar unladığınız tezgaha alın ve tereyağını hamurun tam ortasına yerleştirip uç kısımlarını örtecek şekilde yayarak kapatın.
• Merdane yardımıyla hamuru tekrar açıp üçe katlayın ve streçleyip 30 dakika buzdolabında bekletin. Bu işlemi üç kez daha tekrarlayıp son işlemden sonra hamuru bir gece buzdolabında dinlendirin.
• Artık croissant'larınızı hazırlayabilirsiniz: Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Dikdörtgen olacak şekilde 0.5 cm. kalınlığında açın. Bir bıçak yardımıyla kenarlarını düzeltin ve birbirine eşit üçgenler kesin. Kestiğiniz üçgenleri sıkı bir şekilde, tabandan sivri uca doğru sarın.
• Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye dizin. Tepsiyi büyükçe bir torbanın içine koyup 30 dakika dinlendirin.
• Suyla çırpılmış yumurtayı üstlerine sürün ve önceden 190°C ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.

Servis Önerisi: "Pain au Chocolat" için farklı yapacağınız tek şey, hamuru üçgen değil dikdörtgen kesip ortalarına çikolata koymak; diğer tüm işlemler birebir aynı.
116055
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.