Mahmure

Galeri

Yemek

Dünya mutfaklarından kahvaltı için 8 farklı altern

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
CROİSSANT (20-22 adet)
Hazırlama süresi: Karıştırma 10 dk., buzdolabında dinlendirme 2 saat + 5 kere 30'ar dk., buzdolabında hamurun demlenmesi 1 gece, şekillendirme 10 dk., dinlendirme 30 dk., pişirme 15 dk.

Malzeme: 500 gr. un, 15 gr. kuru maya, 90 gr. şeker, 1 5 gr. tuz, 300 ml. ılık süt, 340 gr. tereyağı, 1 yumurta (2 çorba kaşığı suyla çırpılmış).

Hazırlanışı: Unu, tuzu, şekeri, sütü, mayayı bir çırpma kabına koyup yavaş devirde 8-10 dakika karıştırın.
• Bir cam kaseyi hafifçe unlayıp hamuru top halinde kasenin içine koyun. Üstünü örtüp iki saat kadar dinlendirin.
• 50 cm. kadar bir streç filmi tezgaha açın, tereyağı ortasına yerleştirip, üstünü ikinci bir streç filmle kapatarak parmaklarınızla tereyağını yayın.
• Bir merdane yardımıyla 20/25 cm. genişliğinde açın ve buzdolabında 30 dk. soğumaya bırakın.
116738
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.