Mahmure

Galeri

Yemek

Dünya mutfaklarından kahvaltı için 8 farklı altern

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
EV YAPIMI ERİK REÇELİ (8-10 kişilik)
Hazırlama süresi: Erikleri yumuşatmak 30 dk., reçeli yaratmak için kaynatmak 40 dk.

Malzeme: 1 kilo erik, 750 gr. toz şeker, 2 limon suyu veya 2 gr. limon tuzu .

Hazırlanışı: Erikleri yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkartın.
• Bir tencereye koyun ve bir bardak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar kaynatın.
• Süzgeçten geçirin, üzerine şeker ve limon tuzu ilave ederek hafif ateşle yeniden kaynatın.
• Soğumaya bırakın. Ağzı kapalı bir kavanozda uzun süre tadabileceğiniz reçeliniz hazır!

Servis önerisi: İkinci kaynatma aşamasında bir-iki karanfili tencereye atarsanız, reçelinizin aroması da yoğunlaşacaktır.
116063
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.