Mahmure

Galeri

Yemek

Dünya mutfağından seçme lezzetler!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Sebzeli kuzu eti

Malzemeler

1 kg kuzu eti, küp doğranmış
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan, doğranmış
2 havuç, doğranmış
1 adet dolmalık renkli biber
1 kutu domates püresi
1 tutam acı biber
1 çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı kişniş otu
1 bardak et suyu
4 adet patates, doğranmış
2 diş sarımsak, doğranmış
1 tutam maydanoz, kesiliş
Küçük pide (pita ekmek)

Hazırlanışı

Kuzu etleri zeytinyağında ortalama 10 dakika kavrulur. İçine havuç, soğan ve karabiber eklenip 10 dakika daha kavrulur. Daha sonra domates püresi, tuz, karabiber, acı pul biber, kimyon, kişniş otu ve et suyu eklenir, kısık ateşte bir saat kadar pişirilir. Üzerine patates, sarımsak eklenerek 15 dakika daha pişirilir. Servis etmeden önce maydanoz serpilir.
111079
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.