Mahmure

Galeri

Yemek

Dünya mutfağından seçme lezzetler!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Balık güveci

Malzemeler

1,5 kilo palamut, alabalık veya levrek
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 büyükçe doğranmış soğan
4 diş doğranmış sarımsak
3 büyükçe doğranmış domates
3 büyükçe doğranmış patates
2 defneyaprağı
8 bardak su
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Yarım çay kaşığı tarhun
Birer tutam tuz ve karabiber

Hazırlanışı

Güveç tenceresinde orta harlı ateşte soğan ve sarımsak zeytinyağında sote edilir. İçerisine domates, patates, defneyaprağı, tarhun, tuz, karabiber ve su konularak yaklaşık bir saat pişirilir. Daha sonra büyükçe doğranmış balık parçaları da eklenerek 10 dakika daha pişirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.
110550
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.