Mahmure

Galeri

Yemek

Dünya mutfağından seçme lezzetler!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Patatesli, mercimekli ve etli güveç

Malzemeler

1 bardak mercimek, yıkanmış
6 bardak et bulyon
3 yemek kaşığı tereyağı
750 gr et, küp şeklinde kesilmiş
2 soğan, ince doğranmış
2 diş sarımsak, ince doğranmış
3 domates, ince doğranmış
5 patates, ince doğranmış
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı

Mercimekler et bulyon suyunda orta harlı ateşte ortalama 15 dakika pişirilir. Bir başka kızartma tavasında tereyağı eritilir ve etler kısık ateşte kahverengi oluncaya kadar sotelenir. Daha sonra soğan ve sarımsak eklenerek altın rengine ulaşıncaya kadar pişirilir. Önceden pişirilen mercimekli ve etli karışım bir fırın tenceresine konulur ve 175 derece ısıya ayarlanmış fırında ortalama bir saat pişirilir.
110630
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.