Mahmure

Galeri

Yemek

Dünya mutfağından seçme lezzetler!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Domatesli ve mantarlı tavuk

Malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kg tavukgöğsü, doğranmış
2 soğan, doğranmış
Yarım kg mantar, dilimlenmiş
2 diş sarımsak, doğranmış
1 yemek kaşığı un
1 bardak beyaz şarap
2 domates, doğranmış
2 yemek kaşığı salça
1/2 çay kaşığı kekik
1 dal defneyaprağı
1 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
Tuz ve karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Büyükçe bir tencerede (tercihen güveç) zeytinyağı kızdırılır ve tavuklar kahverengi oluncaya kadar sotelenir. Daha sonra bir tabağa alınan tavuklar tuz, karabiber ve pul biber ile terbiyelenir. İkinci aşamada tencerede soğan ve mantar kahverengi oluncaya kadar pişirilir, üzerine sarımsak ve un eklenerek yarım dakika daha kavrulduktan sonra şarap eklenir. Karışımın içine önce tavuklar, daha sonra da domates, salça, defneyaprağı ve kekik katılır. Güveç, üzeri kapalı bir şekilde fırında 30 dakika pişirilir. Daha sonra kapağı açılarak, sosun daha da katılaşması için, 20 dakika daha pişirilir. Servis edilmeden önce içindeki defneyaprağı alınır, üzerine maydanoz serpilir ve servis edilir.
110591
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.