Mahmure

Galeri

Yemek

Dünya mutfağından seçme lezzetler!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Şampanyalı tavuk

Malzemeler

6-8 tane kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü
1/3 bardak un
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı beyaz biber
¼ bardak margarin
2 çay kaşığı zeytinyağı
1-1/2 bardak şampanya
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı doğranmış maydanoz
1 bardak az yağlı krema

Hazırlanışı

Tavuklar un, tuz ve beyaz biber karışımına bulanır. Saplı bir tencere ya da tavada margarin ve zeytinyağı eritilir ve tavuklar hafifçe kızartılır. Pişmekte olan tavuklar tersyüz edildikten sonra şampanya eklenir ve 12-15 dakika daha kadar pişirilir. Tavuklara krema ve biberiye ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirilir. Tavuklar tabağa aldıktan sonra tavada kalan sos ve maydanoz tavukların üzerine eklenerek servis edilir. Risotto ile servis edilebilir.
111092
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.