Mahmure

Galeri

Yemek

‘Dostlar Sofrası’ndan sıra dışı seçimler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çikolatalı soslu armut Malzemeler:

4 adet armut 1 yemek kaşığı portakal likörü ya da cointreau 1 fincan espresso ya da filtre kahve 1 tutam tuz 150 gr bitter çikolata 4 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 200 gr krema 4 top vanilyalı dondurma 1 adet limon 1 dal nane

Hazırlanışı:

Orta boy bir tencereye su doldurun, buna limon suyu ve şekeri ekleyip kaynatın. Armutları yıkayıp soyun, saplarını kesmeden bırakın. İçinin çekirdeklerini temizleyin ve kaynayan şuruba atın. 15 – 20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin ve şurubun içinde soğumaya bırakın. Bu arada çikolatayı rendeleyip bir kabın içine koyun. Bir sos kabının içinde kremayı kaynatın ve bunun içine çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Altını kapattıktan sonra, kahve, tuz ve likör ilave edip karıştırarak sıcak olarak bekletin. Armutları süzüp kağıt havluyla kuruladıktan sonra servis yapacağınız kaseye önce armudu yerleştirin, sonra üzerine çikolata sosunu bir kaşık yardımıyla azar azar dökün. Yanına bir top dondurma ilave ederek ve naneyle süsleyerek servis edin.
35214
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.