‘Dostlar Sofrası’ndan sıra dışı seçimler
.
Radika Salatası
Malzemeler:2 demet radika1 yemek kaşığı tuz2 limon1/3 su bardağı zeytinyağıHazırlanışı: Radikaların köklerini temizleyip iyice yıkayın. Bir tencerede suya tuzu koyup kaynattıktan sonra radikaları bütün olarak içine atın. Sapları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sonra delikli bir kepçeyle süzerek salata tabağına alın. Soğunca üzerine zeytinyağı, limon, tuz ekleyip servis edin.
Çikolatalı soslu armut
Malzemeler: 4 adet armut 1 yemek kaşığı portakal likörü ya da cointreau1 fincan espresso ya da filtre kahve1 tutam tuz150 gr bitter çikolata4 su bardağı su2 su bardağı toz şeker200 gr krema4 top vanilyalı dondurma1 adet limon 1 dal naneHazırlanışı: Orta boy bir tencereye su doldurun, buna limon suyu ve şekeri ekleyip kaynatın. Armutları yıkayıp soyun, saplarını kesmeden bırakın. İçinin çekirdeklerini temizleyin ve kaynayan şuruba atın. 15 – 20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin ve şurubun içinde soğumaya bırakın. Bu arada çikolatayı rendeleyip bir kabın içine koyun. Bir sos kabının içinde kremayı kaynatın ve bunun içine çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Altını kapattıktan sonra, kahve, tuz ve likör ilave edip karıştırarak sıcak olarak bekletin. Armutları süzüp kağıt havluyla kuruladıktan sonra servis yapacağınız kaseye önce armudu yerleştirin, sonra üzerine çikolata sosunu bir kaşık yardımıyla azar azar dökün. Yanına bir top dondurma ilave ederek ve naneyle süsleyerek servis edin.