Mahmure

Galeri

Yemek

Doğadan gelen şifalı çay tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Soğuk algınlığı çayı “1”

Malzemeler:

Tüm kök bitkilerden 3 adet olmak üzere, tarçın, zencefil, havlıcan, zerdeçal, karanfil, muskat, yenibahar, tane beyaz karabiber, tane kızamık şekeri.

Yapılışı ve kullanım şekli:

Tüm malzemeler temiz gazlı bezin içerisine konulur ve düğümlenir. 2 litre suda 15 dakika kaynatılır, suyundan içilir. Balla tatlandırılabilir. Günde 3 bardak içilebilir.

Faydaları:

* Havlıcan: Vücuda kuvvet verir, balgam söktürür, öksürük ve bronşite faydalıdır. * Zerdeçal: Balgam söktürür, öksürük ve bronşite iyi gelir. * Karanfil: Ağrı kesicidir, mikropları öldürür, hazmı kolaylaştırır. * Muskat sindirimi kolaylaştırır, uyku düzensizliğini giderir. * Karabiber, protein, fosfor, kalsiyum ve A vitamini içerir.
26946
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.