Mahmure

Galeri

Yemek

Deniz mahsulleriyle ‘şık’ tatlar

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Kabak kasesinde midye dolma (4 kişilik)

Malzemeler:

6 adet kabak

200 gr midye

3 yemek kaşığı sirke

100 gr mantar, ince kıyılmış

2 çay bardağı pirinç, 3 saat kadar önce ıslatılmış

1,5 çay bardağı su

½ çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı kaşarpeyniri, rendelenmiş

Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Kabağı yıkayın, uzunlamasına ince dilimleyin, fırçayla üzerine zeytinyağı sürün ve ızgaraya koyun. (Tost makinenizin ızgara bölümünü kullanabilirsiniz.) Midyeleri, tuz eklenmiş 3 yemek kaşığı sirkeli suda haşlayın ve ayıklayın.

Mantarları tuzlu suda haşlayın (diri kalmasına özen gösterin). Bir tavada zeytinyağını kızdırın, pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavurun (5 dk kadar). Midye ve mantarları ilave edin, karıştırın. 1 çay bardağı katın, suyunu çekinceye kadar pişirin.

Ateşten aldığınız karışıma kaşarpeyniri, tuz ve karabiber ekleyerek fazla ezmeden karıştırın. Fırını 180 derece ısıtın. Küçük fırın kalıplarını (muffin kalıbı kullanılabilir) yağlayın; kabak dilimlerini üst üste gelecek ve uçları kalıpların dış sarkacak şekilde yerleştirin.

Hazırladığınız pilavı kalıplara paylaştırın. Kabakların dışa kan kısımlarını kıvırın ve pilavın üzerini kapatın. Isıtılmış fırında 15 dk pişirin. Ilıyınca servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
22434
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.