Mahmure

Galeri

Yemek

Deniz mahsulleriyle ‘şık’ tatlar

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Kiş hamurunda çimçim karides güveç (8 kişilik)

Malzemeler:

Kiş hamuru için:

200 gr un, elenmiş, 125 gr margarin veya tereyağı, küp küp kesilmiş, 1 adet yumurta sarısı, bir fiske şeker, 2 çorba kaşığı soğuk su,tuz

İçi için:

200 gr çimçim karides, ayıklanmış, yıkanmış

2 yemek kaşığı tereyağı

100 gr kaşarpeyniri, rendelenmiş

1 adet sarı kaliforniya biberi, küp küp doğranmış

1 adet büyük boy domates, küp küp doğranmış

1 adet soğan, ince kıyılmış

1 adet sarımsak, ince kıyılmış

1 yemek kaşığı taze kekik yaprağı

1 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı

Karabiber, nohut, tuz

Hazırlanışı: Kiş hamuru için unu bir kaba koyun, tereyağını, şekeri, tuzu ilave ederek karıştırın. (Robotunuz varsa onu kullanın.) Yumurta sarısını ve soğuk suyu ekleyip elinizle yoğurun. Fırını 190 derece ısıtın. Hamuru top şekline getirip streç filme sararak 30 dakika buzdolabında bekletin. Ardından merdaneyle açın ve ufak tart kalıplarına bastırarak yerleştirin. Çatalla hamur üzerinde delikler açın, üzerine yaydığınız alüminyum folyonun üstünü nohutla doldurun.

Fırında 10 dk pişirdikten sonra, çıkarıp soğumasını bekleyin. İçi için bir tavada soğanı, sarmısak ve biberleri sırayla ekleyerek tereyağında soteleyin. Karides, kekik, biberiye yapraklarını da katın ve sotelemeye devam edin. Domatesleri ekleyip karıştırın ve 5 dk kadar daha pişirin. Tuz ve karabiber ektikten sonra ocaktan alın. Hazırladığınız karışımı ufak kiş kalıplarına bölüştürün ve üzerine kaşar rendesi serpiştirin. Isıtılmış fırında 15 dk kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Not: Nohutlar fırınlandıktan sonra yemeklik olarak kullanılamaz.
22416
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.