Mahmure

Galeri

Yemek

Deniz mahsulleriyle ‘şık’ tatlar

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Kum midyesi (Peynirli kremalı sosla) (6-8 kişilik) Malzemeler:

20 adet kum midyesi

1 su bardağı su

1 çay bardağı beyaz şarap

3 yemek kaşığı sirke

Sos için:

1 yemek kaşığı mayonez

3 yemek kaşığı krema

1 çay kaşığı limon rendesi

1 yemek kaşığı beyaz peynir

1 yemek kaşığı mascarpone peynir

1 yemek kaşığı limon suyu

1 dal fesleğen, ince kıyılmış

Bir fiske beyazbiber, bir fiske karabiber, tuz

Hazırlanışı: Derin bir tencereye midyeleri koyun. Su, şarap ve sirkeyi de ekleyip yüksek ateşte pişirin, kaynayınca alın.Tüm sos malzemelerini blender’dan geçirin. Ilıyan midyeleri açın ve içine hazırladığınız sostan birer tatlı kaşığı kadar koyun.Ilık veya soğuk servis yapın.
22433
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.