Mahmure

Galeri

Yemek

Deniz mahsulleriyle ‘şık’ tatlar

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Hindistancevizinde karides pane (6 kişilik)

Malzemeler:

12 adet jumbo karides

1/ 2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tutam tozkarabiber

1 /3 su bardağı bira

1 su bardağı süt

1 adet yumurta

Tartar sosu:

1/2 su bardağı mayonez

4 adet kornişon salatalık turşusu

1 tatlı kaşığı kapari

1 tatlı kaşığı hardal

1/2 limonun suyu tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tartar sosu için bir kâsede tüm sos malzemelerini iyice karıştırın. Büyük bir kâsede un, kabartma tozu ve toz biberi karıştırın. Ayrı bir kâsede bira, süt ve yumurtayı çırpın, unlu karışıma katın ve iyice karıştırarak bir bulamaç elde edin. Başka bir kapta hindistancevizi rendesi ve galeta ununu karıştırın.

Karidesleri önce hazırladığınız bulamaca sonra hindistancevizi karışımına bulayın. Fritöz veya wok tavada yağı kızdırın. Kızgın yağda, altın sarısı rengi alıncaya kadar kızartın. Karideslerin fazla yağını alması için tabağa havlu kâğıt döşeyin. Yağları süzülmüş karidesleri ılık olarak sosla birlikte servis yapın.
22714
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.