Mahmure

Galeri

Yemek

Deniz mahsulleriyle ‘şık’ tatlar

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Yufkada kalamar (4 kişilik)

Malzemeler:

300 gr kalamar

4 adet yufka

1 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarmısak, ezilmiş

4 yemek kaşığı beyazpeynir, rendelenmiş

3 yemek kaşığı kaşarpeyniri, rendelenmiş

3 yemek kaşığı dilpeyniri, rendelenmiş

2 yemek kaşığı fesleğen, ince doğranmış

1 yemek kaşığı kekik, ince doğranmış

Hazırlanışı: Fırını 200 derece ısıtın. Yufkaları 15 cm çaplı bir tabak boyutunda yuvarlak kesin. Aynı genişlikte iki yufkayı yağlayın ve iki kat halinde küçük muffin kalıplarına yerleştirin. Isıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar tutun.

Bir tavada tereyağını eritin. Sarımsağı ve kalamarı ekleyin ve pişinceye kadar soteleyin. Tavayı ocaktan aldıktan sonra tüm peynirleri ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ardından da fesleğen ve kekiği ekleyip karıştırın. Yufkadan tabakların içine karışımı bölüştürün. Sıcak veya ılık servis yapın.

Not: Gravyer peyniri ve mozarella peyniri gibi eriyen türleri de kullanabilirsiniz.
22729
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.