Mahmure

Galeri

Yemek

Deniz mahsulleriyle ‘şık’ tatlar

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Somon köfte (6-8 kişilik)

Malzemeler:

200 gr patates

150 gr somon fileto

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı dereotu, ince kıyılmış

1 adet taze soğan, ince kıyılmış

Tuz ve karabiber

Pane için:

3 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı galeta unu

Kızartmak için: Ayçiçeği yağı

Süslemek için: Salatalık

Sos için:

2 yemek kaşığı mayonez

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1-2 tatlı kaşığı hardal

1 ufak diş sarmısak

1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu

Tuz

Hazırlanışı: Patatesleri soyun ve dörde bölün. Tuzlu suda haşlayın, süzün ve ezin. Somon filetoyu kaynar suya atın, 3-4 dk kadar haşlayın ve alın. Tereyağı, dereotu ve taze soğanı ilave edin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşladığınız somonları ilave edip elle iyice karıştırın.

Fritözde veya derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Patatesli karışımdan avucunuzda küçük yuvarlak şekiller yaparak köfteleri hazırlayın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın (siyahlaşmayacak). Mayonez, hardal ve zeytinyağını karıştırın; tuz, sarımsak ve dereotuyla tatlandırarak sosu hazırlayın. Somon köftelerini sosla birlikte ve incecik uzun kesilmiş salatalık dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
22699
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.