Mahmure

Galeri

Yemek

Deniz mahsulleriyle ‘şık’ tatlar

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Avokadolu somonlu krep (6-8 kişilik)

Malzemeler:

İçi için:

1 adet avokado, küp küp doğranmış, 1 adet küçük kırmızı soğan, ince doğranmış, 4-5 dilim somon füme, 4 yemek kaşığı balsamik sirke, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, Bir fiske beyaz toz biber,

Peynir karışımı için:

1 yemek kaşığı kapari, ezilmiş

3 yemek kaşığı krem peynir

2 yemek kaşığı labne peynir

Krep hamuru için:

3 adet yumurta, 1 su bardağı un, 20 gr tereyağı, erimiş, 2 su bardağı süt, 1 fiske tuz, 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Hazırlanışı: Krep için derin bir kaba yumurtaları, unu, sütü koyun ve mikserle çırpın. Erimiş olan 20 gr tereyağını ve tuzu içine ekleyin ve karıştırın. Krep tavasını ısıtın. Çok az ayçiçeği yağı sürün. Bir kepçe kadar krep karışımını tavaya dökün ve hemen tavayı sağa sola çevirerek yuvarlak ince bir satıh olarak tavayı tam kaplamasını sağlayın. 1 dk kadar pişirin, bir spatulayla ters çevirip 30 saniye kadar daha pişirin ve tavadan büyük bir tabağa alın.

Diğer krepleri de aynı şekilde pişirin. Her seferinde tavayı çok az yağla yağlayın ve aşırı kızmaması için tavayı ara sıra ateşten alarak biraz soğutun.

İçin hazırlanışı: Bir kâsede soğan, avokado, nar ekşisi, zeytinyağı, beyaz toz biber ve balsamik sirkeyi karıştırın. Karışımı 30 dk kadar bekletin. Peynir karışımı için krem peynir ve labne peyniri bir kapta pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın ve ezilmiş kapariyi ekleyip hafif karıştırın. Hazırladığınız soğan karışımını süzün.

Düz bir zemine önce bir krep koyun. Krepin içine peynir karışımından ince bir tabaka yayın. Üstüne önce somon füme sonra da soğan karışımını koyun ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Tüm krepleri aynı işlemden geçirin. Sardığınız ruloları streç filmle sıkıca sarıp buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
22863
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.