Galeri

Deniz kokan lezzetlerle sofradan hafif kalkın!

Güncellenme tarihi:
AHTAPOT IZGARA

Malzemeler:

1 kg ahtapot, ½ marul, 1 demet roka, ½ demet maydanoz, 50 ml. zeytinyağı, biberiye, 1 adet limon, 2 diş sarımsak, hardal, tuz.

Hazırlanışı:

Ahtapot gün boyunca güneşte gerilerek kurutulur. Akşam 10 derecede, buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Önceden hazırlanmış zeytinyağı, sarımsak karışımına bulanıp ızgarada pişirilir. Sonra marul, roka, maydanoz, biberiye soğuk su ile yıkanıp doğranır; iki saat buzlu suyun içinde bekletilir. Yeşillikler servis tabağına alınır, üzerine ahtapot dilimleri dizilir. Zeytinyağı, limon suyu, hardal, tuz ile yapılan sos dökülüp, biberiye ile servis edilir.
Yayın tarihi: 26.08.2010
14777
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.