Mahmure

Galeri

Yemek

Deniz kokan lezzetlerle sofradan hafif kalkın!

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
AHTAPOT IZGARA

Malzemeler:

1 kg ahtapot, ½ marul, 1 demet roka, ½ demet maydanoz, 50 ml. zeytinyağı, biberiye, 1 adet limon, 2 diş sarımsak, hardal, tuz.

Hazırlanışı:

Ahtapot gün boyunca güneşte gerilerek kurutulur. Akşam 10 derecede, buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Önceden hazırlanmış zeytinyağı, sarımsak karışımına bulanıp ızgarada pişirilir. Sonra marul, roka, maydanoz, biberiye soğuk su ile yıkanıp doğranır; iki saat buzlu suyun içinde bekletilir. Yeşillikler servis tabağına alınır, üzerine ahtapot dilimleri dizilir. Zeytinyağı, limon suyu, hardal, tuz ile yapılan sos dökülüp, biberiye ile servis edilir.
14509
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.