Deniz kenarında balık keyfi için öneriler
.
Sakızlı Frozen Mohito
Malzemeler:6 cl Havana Club,½ adet lime,1 dal nane,3 cl sakız şurubu,1 top sakızlı dondurmaHazırlanışı: Sakız macunu inceltin. Blender’ın içine buz, sakız şurubu, sakızlı dondurma ve votkayı koyup iki dakika, püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Üzerini nane ile süsleyerek servis yapın.
Çilekli Smoothy
Malzemeler:5 adet çilek, ½ adet muz, 5 cl ananas suyuHazırlanışı:Taze çilekleri ayıklayın. İçine yarım muz ve ananas suyu koyup blender’dan geçirin. Püre haline gelince üzerini taze çilek ve nane ile süsleyerek servis yapın.Zencefilli Blue Apple MartiniMalzemeler:4 cl cin, 1 doz zencefil şurubu, 2 cl Martini,½ yeşil elma, 1 doz şeker şurubuHazırlanışı: Elmanın suyunu sıkın. Zencefil şurubunu cin, şeker şurubu, martini ilave edip buzla shaker’da karıştırın. Martini bardağına koyup elma ile dekor yapın.
Yaprak sarma
Malzemeler:50 gr dolma fıstığı, 2 adet soğan, 1 bardak pirinç, 250 gr asma yaprağı, yenibahar, nane, karabiber, kuş üzümü, şekerHazırlanışı: Eğer yapraklarınız taze ise işe onları bir miktar suda haşlayarak başlayın. Diğer yandan zeytinyağında fıstıkları kavurun. Piyaz şeklinde doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin. Yenibahar, tuz, karabiber, nane, şeker, bir bardak su koyun. Suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız iç dinlenip, biraz da soğuyunca yaprakları sarın. Sarmaların dağılmaması için en üste çukur tabağı ters kapatın. Bir bardak su ekleyip yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Izgara karides
Malzemeler:500 gr karides Sosu için:2 kaşık zeytinyağı, 3 diş sarımsak, maydanoz, pul biber, tuz, limonHazırlanışı:Zeytinyağı, sarımsak, pul biber, maydanoz ile bir sos yapın. Karidesleri en az bir saat bu sosta dinlendirin. Ardından tahta çubuklara karidesleri dizin ve ızgarada pişirin.
Cheesecake
Malzemeler:3 yumurta, 1 bardak şeker, 500 gr labne peyniri,200 ml krema, 1 paket bisküvi, 100 gr tereyağHazırlanışı: Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin. Ardından tereyağında biraz kavurun. Hazırladığınız hamuru turta kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Yumurtaları çırpın. İçine şeker ve labne peynirini ekleyip karıştırın. Biraz krema ekleyince cheesecake’inizin içi hazır olacaktır. Bu karışımı hamurunuzun ortasına yayın. 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.Kaynak: Instyle / Hazırlayan: Pınar Çelikel / Fotoğraflar: Kürşad Ergan