Mahmure

Galeri

Yemek

Deniz kenarında balık keyfi için öneriler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yaprak sarma

Malzemeler:

50 gr dolma fıstığı, 2 adet soğan, 1 bardak pirinç, 250 gr asma yaprağı, yenibahar, nane, karabiber, kuş üzümü, şeker

Hazırlanışı:

Eğer yapraklarınız taze ise işe onları bir miktar suda haşlayarak başlayın. Diğer yandan zeytinyağında fıstıkları kavurun. Piyaz şeklinde doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin. Yenibahar, tuz, karabiber, nane, şeker, bir bardak su koyun. Suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız iç dinlenip, biraz da soğuyunca yaprakları sarın. Sarmaların dağılmaması için en üste çukur tabağı ters kapatın. Bir bardak su ekleyip yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
16298
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.