Çocuklar için balkabaklı lezzetler
.
BALKABAKLI SALATA
6 kişilikMalzemeler:1 çay bardağı ince bulgur 1 çay bardağı balkabağı 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 50 gram ceviz içi 50 gram susam 50 gram çam fıstığı 1/2 demet taze soğan 1/2 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1/2 limon suyuHazırlanışı:Kabaklan küp küp doğrayın. Zeytinyağının yarısı ile, kabakları tavada iyice yumuşayıncaya değin pişirin. İnce bulguru sıcak su ile ıslatın ve biraz bekletin. Bu sırada taze soğanı ve maydanozarı ince ince doğrayın. Derin bir kaseye önce bulguru ardından kabak, doğranmış taze soğan ve maydanoz, ceviz içi, susam, limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Afiyet olsun.
BALKABAKLI BALLI TOPLAR
15 adetMalzemeler:1 çay bardağı balkabağı püresi1 çay bardağı badem, toz halinde2-3 yemek kaşığı bal50 gram Hindistan ceviziHazırlanışı:Kabak püresini humuslu tarifteki gibi yapın. Kabukları soyulmuş iç bademe ihtiyacımız var. Bu nedenle zor gelirse, ceviz veya fındığı blender'dan çekip kullanabilirsiniz. Badem kullanacaksanız, önce kabuklarından ayırmak için üzerini geçecek kadar sıcak suda 2-3 saat bekletip kabuklarını soyun. Fırına atın ve kurutun, tüm nemini alın bademlerin. Sonra blender'dan geçirip kullanın. Badem ve kabağı bir kaseye aktarın ve balı ilave edin. Elinizde toplar yaparak Hindistan cevizine bulayıp servis edeceğiniz tabağa aktarın.
BALKABAKLI HUMUS
1/2 kiloluk kavanoz kadar humus için...Malzemeler:1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı balkabağı püresi1/2 çay kaşığı tahin1-2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon 1/2 limon suyu 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiberHazırlanışı:Kabakları ufak bir tencerede yarım çay bardağı su ilavesi ile kapağı kapalı ve kısık ateşte iyice yumuşayana değin pişirin. Suyunu süzüp kabakları biraz ılıdığı zaman çatalla ezin. Nohutları haşlayın ve süzün. Ve kabuklarını ayırın. Kabakları ve nohudu blender’dan geçirin. Derin bir kaseye aktarın. Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon ve arzu ettiğiniz başka baharatlar, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Karışım bütünleşene değin karıştırın. Bir kavanoza aktarın. Kullanmadığınız zaman buzdolabında muhafaza edin. Kaynak: Bebeğim