Mahmure

Galeri

Yemek

Çocuklar için balkabaklı lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
BALKABAKLI BALLI TOPLAR
15 adet

Malzemeler:
1 çay bardağı balkabağı püresi
1 çay bardağı badem, toz halinde
2-3 yemek kaşığı bal
50 gram Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Kabak püresini humuslu tarifteki gibi yapın. Kabukları soyulmuş iç bademe ihtiyacımız var. Bu nedenle zor gelirse, ceviz veya fındığı blender'dan çekip kullanabilirsiniz. Badem kullanacaksanız, önce kabuklarından ayırmak için üzerini geçecek kadar sıcak suda 2-3 saat bekletip kabuklarını soyun. Fırına atın ve kurutun, tüm nemini alın bademlerin. Sonra blender'dan geçirip kullanın. Badem ve kabağı bir kaseye aktarın ve balı ilave edin. Elinizde toplar yaparak Hindistan cevizine bulayıp servis edeceğiniz tabağa aktarın.
3/2
10656
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.