Mahmure

Galeri

Yemek

Çıldırtan atıştırmalıklar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Elmalı&tarçınlı çıtır (4 kişilik)

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 15-20 dakika

Malzemeler:

1 yufka

5-6 adet kırmızı elma

2x1/3 ölçü/100 g toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı: Elmalar soyulur, rendelenir şeker ve tereyağı ile 5 dakika pişirilir, tarçın ilave edilir. Karışım yufkanın yarısına sürülür, yufka katlanır ve hamur keseceği ile şeritler halinde kesilerek yağlanmamış fırın tepsisine dizilir.175 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirilir.

Püf noktası: Fırından çıktıklarında yumuşak olmalarına rağmen dışarıda bekleyince çıtırlaşacaklardır. Aynı gün tüketilmez ve yumuşarsa tekrar fırınlayarak çıtırlaştırılabilirler. Çıtırlar kahvaltıda, çay saatinde hatta dondurma ile tatlı olarak da servis edilebilir.

Şefin önerisi: Pul biber, kekik, ezilmiş sarımsak ilave edilen zeytin ezmesi ile "zeytinli çtırlar" yapılabilir
19146
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.