Galeri

Çıldırtan atıştırmalıklar

Güncellenme tarihi:
Milföy çubukları& sıcak rokfor sos (4 kişilik)

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

4 adet donmuş milfoy hamuru

1 tatlı kaşığı keten tohumu

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Hazırlanışı: Milfoy hamurları oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletilir. (Yaklaşık 10-15 dakika) Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, her biri 5 parçaya kesilir. Fırın tepsisine aldıktan sonra üzerlerine haşhaş tohumu, keten tohumu serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kapak açılmadan pişirilir.

Rokfor sos:

100 g rokfor peyniri

1 ölçü /150 ml krema

½ limon suyu

½ ölçü / 45 g iri çekilmiş ceviz

1 tutam taze çekilmiş karabiber

Rokfor sosun hazırlanışı: Rokfor peyniri ezilir, kalan malzeme ilave edilerek ufak bir tencerede ısıtılır. Milfoy çubukları ile sıcak servis edilir.

Püf noktası: Sosu sulandırmak için su veya süt ilave edilebilir.

Şef’in önerisi: Milföy çubukları pul biber, çörek otu, rende parmesan peyniri, susam, kimyon vs. ile yapılabilir.
Yayın tarihi: 18.03.2010
20176
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.