Mahmure

Galeri

Yemek

Çıldırtan atıştırmalıklar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Milföy çubukları& sıcak rokfor sos (4 kişilik)

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

4 adet donmuş milfoy hamuru

1 tatlı kaşığı keten tohumu

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Hazırlanışı: Milfoy hamurları oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletilir. (Yaklaşık 10-15 dakika) Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, her biri 5 parçaya kesilir. Fırın tepsisine aldıktan sonra üzerlerine haşhaş tohumu, keten tohumu serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kapak açılmadan pişirilir.

Rokfor sos:

100 g rokfor peyniri

1 ölçü /150 ml krema

½ limon suyu

½ ölçü / 45 g iri çekilmiş ceviz

1 tutam taze çekilmiş karabiber

Rokfor sosun hazırlanışı: Rokfor peyniri ezilir, kalan malzeme ilave edilerek ufak bir tencerede ısıtılır. Milfoy çubukları ile sıcak servis edilir.

Püf noktası: Sosu sulandırmak için su veya süt ilave edilebilir.

Şef’in önerisi: Milföy çubukları pul biber, çörek otu, rende parmesan peyniri, susam, kimyon vs. ile yapılabilir.
19169
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.