Mahmure

Galeri

Yemek

Çıldırtan atıştırmalıklar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çıtır tavuk&ballı hardallı sos (4 kişilik)

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20-25 dakika

Malzemeler:

2 tavuk göğsü

1 yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağı

½ ölçü/50 g galeta unu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı: Tavuk göğüslerinin yağları temizlenir, parmak şeklinde kesilir. Yumurta, zeytinyağı, tuz, karabiber karıştırılır, tavuklar bu karışıma bulanır. Daha sonra galeta ununa bulanan tavuk parçaları fırına girebilir bir kaba dizilir ve 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. Ballı & hardallı sos ile servis yapılır.

Ballı&hardallı sos:

1 ölçü/150 g mayonez, 2 yemek kaşığı hardal, 2 yemek kaşığı bal

Tüm malzemeler karıştırılır, sos soğuk servis edilir.
19398
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.