Mahmure

Galeri

Yemek

Çikolatayla yapılan lezzetli tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Hazırlanışı:
1. Biberleri bir kâse ılık suyun içinde 30 dakika beklet. 2 tatlı kaşığı ayçiçeği yağını kızartma tavasına alıp orta ateşte ısıt. Soğanları yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4 dakika kavur. Sarımsak, muz, yeşil domates, kuru üzüm, tarçın, karanfil, yenibahar, kişniş ve mercanköşkü ilave et. Arada karıştırarak 5 dakika pişir.

2. Biberleri suyun içinden çıkar, suyun yaklaşık 2 bardağını ayır. Biberlerin tohum ve saplarını temizle. Ayırdığın su, biber, yeşil domatesli karışım, badem ve susamı blender ile pürüzsüzleşene kadar karıştır. Karışımı tavaya aktar ve çikolata ekleyip karıştır. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra çikolata tamamen eriyinceye kadar ısıt.


3. Tavuk etlerini haşlamak için geniş bir tencereye al. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave et. Tuz ve kekik dallarını ekle I aynama noktasına gelım eye kadaı ısıt jzeyde kop -;!eı oluş n ık (- ıdaı kaynamamalı). Ateşi kıs. kapağını aralık bırakarak yaklaşık 15 dakika, ya da ısı ölçer 75 dereceyi göstennceye kadar pişir. Hole sos ve isteğe gore kişnişle birlikte servis yap. 4 Kişilik. Bir porsiyonda: 514 kalori, 18 gr yağ (4 gr’ı doymuş), 48 gr karbonhidrat, 223mgsodyum, 10 gr lif, 44 gr protein.
71706
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.