Mahmure

Galeri

Yemek

Çikolatayla yapılan lezzetli tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Hazırlanışı:
1. Bir kâsede badem ezmesi, pudra şekeri ve vanilya esansını karıştır. Karışımdan parçalar alıp elinde yuvarlayarak eşit büyüklükte 20 top hazırla. Yağlı kâğıt ya da parşömen kâğıdı üzerine diz. Yaklaşık 1 saat dondurucuda beklet.

2. Su dolu bir kabın üzerine metal ya da cam bir kâse koy, çikolataları içine kır. Kabı ocağa al, kaynayan suyun buharında çikolatayı erit. (Ya da mikrodalga fırının orta ayarında 1 dakika süreyle erit, karıştırıp tekrar fırına koy. Tamamen eriyinceye kadar 20 saniyede bir karıştır.)

3. Bademli topları erimiş çikolataya batır. Üzerine deniz tuzu serpiştir. Çikolata sertleşinceye kadar, yaklaşık 30 dakika buzdolabında beklet.


20 Adet. Bir porsiyonda (bir top): 120 kalori, 9gr yağ (2gr'ı doymuş), 9 gr karbonhidrat, 60 mg sodyum, 1 grlif, 2 gr protein.
72178
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.