Mahmure

Galeri

Yemek

Çikolatayla yapılan lezzetli tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Hazırlanışı: 1.Tel ızgara üzerine yağlı kâğıt ya da hafifçe yağlanmış alüminyum folyo ser. Su dolu bir kabın üzerine metal ya da cam bir kâse koy ve çikolataları kâseye al. Kaynayan suyun buharında çikolatayı erit. (Ya da mikrodalga fırının orta ayarında 1 dakika süreyle erit, karıştırıp tekrar fırına koy. Tamamen eriyinceye kadar 20 saniyede bir karıştır.) 3. Kuru meyve ve Antep fıstığının yarısını, baharatla birlikte çikolataya ekleyip karıştır. Karışımı yağlı kâğıdın üzerine dök. Kakao çekirdeklerini, kalan kuru meyve ve Antep fıstığını serpiştir, üzerine yavaşça bastırarak yapışmasını sağla. Donuncaya kadar, yaklaşık 30 dakika buzdolabında soğut. Daha sonra kırarak parçalara ayır. <,>10 Kişilik Bir porsiyonda: 260 kalori, 14 gr yağ (7 gr’ı doymuş), 31 gr karbonhidrat, 10 mg sodyum, 4 gr lif, 4 gr protein.
72177
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.