Mahmure

Galeri

Yemek

Çikolatalı mutluluk reçeteleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kestaneli pasta (8 kişilik)

Keki için:

6 adet yumurta

2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Kreması için:

4 su bardağı süt

2 su bardağı tozşeker

3 çorba kaşığı un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı eritilmiş margarin Yarım kg haşlanmış kestane

2 paket (160 gram ) sütlü çikolata

Keki ıslatmak için: 1 su bardağı süt

Yapılışı: Yumurtaları tozşekerle iyice çırpınç un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpınç karışımı 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için, tencereye aldığınız süt, toz şeker, un ve vanilyayı pişirip soğumaya bırakın.

Soğuyan kremaya margarini ekleyip iyice çırpın. Pasta kekini üçe bölerek sütle ıslatın. Kekin aralarına kremayı sürerek kestanelerden yerleştirin. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Kalan kestaneleri çikolataya batırarak donmaya bırakın. Daha sonra pastanın üzerine yerleştirin. Kalan erişim çikolatayı pastanın üzerinde gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

Aşçının notu: Pasta kekini düdüklü tencerede veya kalaylı bakır tepside pişirdiğinizde daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
14498
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.