Çikolatalı mutluluk reçeteleri
.
Çikolatalı kestaneli şekerlemeler (8 kişilik)
Malzemeler: 1 kutu krema3 paket bitter çikolata6 çorba kaşığı kestane püresiBir buçuk su bardağı pudra şekeri1 çay bardağı kakaoYapılışı: Kremayı küçük bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. Üzerine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin. Ocaktan alıp buzdolabında dondurun. Çıkarıp üzerine kestane püresi ile pudra şekerini ekleyin. Daha sonra harçtan parçalar koparıp küçük yuvarlaklar hazırlayın. Bir kısmını kakaoya bir kısmını da pudra şekerine bulayıp servis yapın.Aşçının notu: Hazır kestane püresi yerine, haşladığınız kestanelerin kabuklarını soyduktan sonra ezerek de kullanabilirsiniz.
Çikolatalı ev gofreti (4 kişilik)
Malzemeler: 3 adet 80 gramlık bitter çikolata1 çorba kaşığı tereyağı1 paket vanilya250 gram ince sade gofretYapılışı: Çikolataları ince ince kırpıp benmari usulü eritin ve içine tereyağı ile vanilyayı ilave edin. Bir adet gofreti yağlı kağıdın üzerine yerleştirip üzerine çikolata sürün ve ikinci gofreti üzerine koyun. Yeniden çikolata sürün. Bu şekilde 6 kat üst üste gofret koyun. Gofretlerin üstünü ve yanlarına da çikolata bulayın. Tüm gofretler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız gofretleri 1 saat bekletip servis yapın.
Çikolatalı portakallı mus (2 kişilik)
Malzemeler: 1 paket (80 gramlık ) bitter çikolataYarım portakalın rendelenmiş kabuğuYarım limonun rendelenmiş kabuğu2 çorba kaşığı portakal suyu1 tatlı kaşığı tereyağı1 adet yumurta (akı ile sarısı ayrılacak)1 çorba kaşığı krema1 çorba kaşığı rendelenmiş çikolataYapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. İnce şekilde rendelenmiş portakal ve limonun kabuğunu, portakal suyunu, tereyağını ve yumurtanın sarısını erimiş ve ılık haldeki çikolataya ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın. Başka bir kapta yumurtanın akına kremayı ekleyerek kar haline gelene dek çırpın. Soğumuş olan çikolataya ekleyerek iyice karıştırın. Sonrasında servis kaselerine boşaltarak buzdolabında bir-iki saat dinlendirin. Dolaptan çıkartıp servis yaparken üzerini rendelenmiş çikolata ile süsleyin.
Çikolatalı tart (4 kişilik)
Sable hamuru için:300 gram tereyağı2 çay bardağı pudraşekeri4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un1 çay bardağı toz badem1 çay kaşığı toz vanilya1 adet yumurta akıÇikolatalı ganaş için:250 gram krema1 çorba kaşığı glikoz200 gram bitter çikolata25 gram tereyağıSüslemek için: 100 gram beyaz çikolataYapılışı: Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın. Üzerine un, toz badem ve toz vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Yumurta akını ekleyip 1-2 dakika daha yoğurun. Hamuru bir merdane ile açıp tart kalıbına, kenarları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derce fırında 15 dakika pişirin. Çikolatalı ganaş için, krema ve glikozu ocakta ısıtın. Küçük parçalar halinde kırdığınız çikolatanın üzerine döküp erimesini sağlayın. Akrışım ılınınca tereyağını ilave edip karıştırın. Pişirdiğiniz tartın içine doldurup buzdolabında soğutun. Yağlı bir kağıda kalp şekilleri çizin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve kalp şekillerinin üzerine dökün. Soğuyunca tartınızın üzerine koyarak servis yapın. Aşçının notu: Glikozu aktarlarda bulabilirsiniz.
Çilekli yoğurtlu french pasta (8 kişilik)
Malzemeler: 125 gram çilek2 çorba kaşığı pudra şekeri3 adet yumurtanın akıBir buçuk çorba kaşığı esmer şeker200 gram çırpılmış krem şanti3 adet yaprak jelatin1 adet pandispanyaÇilek sosu için:250 gram çilekYarım su bardağı su3 çorba kaşığı esmer şeker1 adet jelaetinYapılışı: Çilek, light yoğurt ve pudra şekerini 10 dakika blender’dan geçirin. Bir kasede yumurta akı ve esmer şekeri akıcı bir kıvama gelene kadar mikserle çırpınç bu karışımı çırpılmış krem şanti içine katın ve mikserin düşük seviyesinde 5 dakika daha çırpmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı çilekli harçla birleştirip çırpma teliyle karıştırın. Yumuşatılmış jelatini az suda kaynatıp bu karışıma ekleyin. Diğer tarafta çilek sosu için çilek, su ve esmer şekeri kaynatın. İçine yumuşatılmış jelatini ilave edip eritin. Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Kelepçeli kalıbın içine pansipanyanın yarısını ve çilekli sosu yayın. İkinci katı üzerine kapatıp kalan krem şantili karşımı yayın. Derin dondurucuda 4 saat bekletin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
Çikolata soslu limonlu muhallebi (6 kişilik)
Malzemeler:3 adet limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu2 adet yumurta5 çorba kaşığı nişasta15 çorba kaşığı tozşeker5 su bardağı su1 çorba kaşığı kakao2 çorba kaşığı hindistan cevizi10 adet bebe bisküvisi1 çorba kaşığı margarinYapılışı: Limonla yumurtayı çırpıp, nişasta, tozşeker ve suyu ekleyin. Ocağa alıp, karıştırarak, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Piştikten sonra margarini ilave edin. Telle çırparak, iyice yedirin. Karşımın üçte birini ayırıp, içine kakao katın. İstemezseniz sadece limonlu da yapabilirsiniz. Plastik kabın içine hindistan cevizi serpin. Önce kakaolu karışımı, daha sonra kakolu muhallebiyi kalıba dökün. Bisküvileri de diklemesine kalıba yerleştirin. Bir gün bekletip servis yapın.
Kestaneli pasta (8 kişilik)
Keki için:6 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaKreması için: 4 su bardağı süt2 su bardağı tozşeker3 çorba kaşığı un 1 paket vanilya1 çay kaşığı eritilmiş margarinYarım kg haşlanmış kestane2 paket (160 gram ) sütlü çikolataKeki ıslatmak için: 1 su bardağı sütYapılışı: Yumurtaları tozşekerle iyice çırpınç un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpınç karışımı 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için, tencereye aldığınız süt, toz şeker, un ve vanilyayı pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya margarini ekleyip iyice çırpın. Pasta kekini üçe bölerek sütle ıslatın. Kekin aralarına kremayı sürerek kestanelerden yerleştirin. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Kalan kestaneleri çikolataya batırarak donmaya bırakın. Daha sonra pastanın üzerine yerleştirin. Kalan erişim çikolatayı pastanın üzerinde gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.Aşçının notu: Pasta kekini düdüklü tencerede veya kalaylı bakır tepside pişirdiğinizde daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.