Mahmure

Galeri

Yemek

Çikolatalı mutluluk reçeteleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çikolatalı tart (4 kişilik)

Sable hamuru için:

300 gram tereyağı

2 çay bardağı pudraşekeri

4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un

1 çay bardağı toz badem

1 çay kaşığı toz vanilya

1 adet yumurta akı

Çikolatalı ganaş için:

250 gram krema

1 çorba kaşığı glikoz

200 gram bitter çikolata

25 gram tereyağı

Süslemek için: 100 gram beyaz çikolata

Yapılışı: Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın. Üzerine un, toz badem ve toz vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Yumurta akını ekleyip 1-2 dakika daha yoğurun. Hamuru bir merdane ile açıp tart kalıbına, kenarları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derce fırında 15 dakika pişirin.

Çikolatalı ganaş için, krema ve glikozu ocakta ısıtın. Küçük parçalar halinde kırdığınız çikolatanın üzerine döküp erimesini sağlayın. Akrışım ılınınca tereyağını ilave edip karıştırın. Pişirdiğiniz tartın içine doldurup buzdolabında soğutun. Yağlı bir kağıda kalp şekilleri çizin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve kalp şekillerinin üzerine dökün. Soğuyunca tartınızın üzerine koyarak servis yapın.

Aşçının notu: Glikozu aktarlarda bulabilirsiniz.
14206
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.