Mahmure

Galeri

Yemek

Cevizle yapabileceğiniz 5 pratik tarif!

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
CEVİZLİ KATMER

(8-10 KİŞİLİK)

GEREKLİ MALZEMELER:

1 yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

Yarım su bardağı su

Aldığı kadar un

Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

İÇ HARCI İÇİN:

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Yarım su bardağı toz şeker

100 gr eritilmiş tereyağı

ÜZERİ İÇİN:

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı esmer şeker (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI:

Un hariç hamur için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapda yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelinceye kadar un ilave edin. Hamuru iki bezeye ayırın. Her bezeyi ince yufka olacak şekilde açın. Üzerine tereyağı dökün.

Ceviz ve toz şekeri serpin. Rulo şeklinde katlayarak sarın ve kendi etrafında sararak gül şekli verin. Üzerini örterek buzdolabında 20 dakika bekletin. Dinlendikten sonra buzdolabından çıkarıp merdane yardımıyla ince açın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
106622
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.