Mahmure

Galeri

Yemek

Çerkez mutfağı'ndan seçmeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Velibah (Patatesli sac böreği)

Malzemeler

1 kg buğday unu
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
Aldığı kadar su
Yeteri kadar tuz

İç malzemeleri için

1,5 kg patates
Üzerine sürmek için istendiği kadar tereyağı

Hazırlanışı

Un , maya tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur. Kabarıncaya kadar bekletilir. Patates haşlanır, pütürsüz hale gelene kadar ezilir. Tuz ve terayağı ile karıştırılır. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapılır. Patates, hamurların içine yerleştirilir ve elle açılır. Sac üzerinde pişirildikten sonra tereyağı sürülerek servis yapılır. (sade pekmez veya balla da yenilebilir.)
55337
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.