Mahmure

Galeri

Yemek

Çerkez mutfağı'ndan seçmeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Haşhaşlı revani

Malzemeler

1 su bardağı haşhaş
2 su bardağı irmik
1 su bardağı su
8 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya

Şerbet için;

8 su bardağı şeker
10 su bardağı su

Hazırlanışı

Malzemeler karıştırılıp mikserle 3 - 4 dakika çarpılır. Dikdörtgen bir cam kaseye boşaltılır. 180 derece fırında 30 – 35 dakika pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra önceden hazırlanmış ve soğumuş şerbet, revaninin üzerine dökülür. Arzu edilirse üzerine krem şanti sürülerek servis edilir.
55325
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.