Mahmure

Galeri

Yemek

Çerkez mutfağı'ndan seçmeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çerkez Tavuğu

Malzemeler

1 bütün tavuk
250 gr ceviz
½ tatlı kaşığı biber salçası
½ tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
5-6 diş sarımsak
½ bayat ekmek veya 150-200 gr galeta unu

Hazırlanışı

Bütün tavuk haşlanır. (Haşlama suyuna 2-3 bütün soğan ve yeşil biber atılabilir.) Haşlandıktan sonra tavuk ayıklanır ve didiklenir. Üstüne, kalan tavuk suyundan 1 bardak su (suyunu kendiniz ayarlayabilirsiniz), galeta unu, pul biber, karabiber, ceviz, biber salçası eklenerek yoğrulur. Bir müddet bekledikten sonra servise sunulur.
55005
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.